Nieuws vanuit het schepencollege

Gebouw Leopoldlei 40
De afdeling Bouw en Milieu is sinds 2009 gehuisvest in het gebouw aan de Leopoldlei nummer 40. Dit gebouw is eigendom van de Zusters van Berlaar en wordt door de gemeente gehuurd. Omdat het huurcontract bijna afloopt, werd gevraagd voor verlenging van het contract tegen dezelfde voorwaarden. Na onderhandeling met de Zusters van Berlaar besliste het college om de huurovereenkomst te verlengen voor een periode van 4 jaar. 
  
Cursus gemeentediensten
De cursus ‘Gemeentelijke diensten in Heist: wie doet wat?’ werd al tweemaal georganiseerd door Open School. Deze cursus werd ingericht op vraag van cursisten. Ze kregen er uitleg over de werking van het gemeentebestuur en alle gemeentelijke diensten van Heist-op-den-Berg. Op deze manier werd Heist-op-den-Berg op een positieve manier in de kijker gezet. Het gemeentepersoneel werkte ook graag mee aan deze cursus (voorbereiding van het bezoek, ontvangst van de cursisten, uitleg geven over de werking van de dienst, enz.). 

Het college gaat dan ook akkoord met de medewerking van het gemeentepersoneel aan een derde editie van de cursus ‘Gemeentelijke diensten in Heist’. Open School maakte, in samenspraak met de diensten, al een planning op voor het schooljaar 2014-2015. De cursus bestaat uit 15 lessen en zal telkens plaatsvinden op donderdagvoormiddag van 8.45 tot 11.45 uur. De cursus is al volzet. Je kan je wel op de wachtlijst laten zetten. 
  
Braderij Wiekevorst
De Verenigde Handelaars van Wiekevorst vragen om op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juni braderij te houden met de handelszaken van Wiekevorst. Tijdens dit weekend vindt ook de jaarlijkse braderij in de Bergstraat plaats. Het college gaat hiermee akkoord. 
  
Voegvullingen betonwegen
De aanvangsdatum voor het vernieuwen van voegvullingen in diverse betonwegen (dienstjaar 2014) wordt vastgesteld op 5 augustus 2014. De aannemer moet de opdracht binnen een termijn van 40 werkdagen voltooien.

Nieuws vanuit de gemeente

Workshop: Op ware grootte
In deze workshop leren kinderen kijken naar architectuur, de ruimte gevoelsmatig ervaren, de functie van architectuur waarnemen en zelf vormgeven aan een bepaalde functie. Maandag 7 juli om 10 uur in CC Zwaneberg. Meer weten?

Diftar-toelage tijdig aanvragen
Heb je recht op een diftar-toelage? Vraag deze dan voor 1 juli  aan bij de afdeling Bouw & Milieu, Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg. De verrekening gebeurt via je diftar-factuur in september 2014. Meer weten?

zomerschilderdagenZomerschilderdagen Lier en Pallieterland
De zomerschilderdagen zijn dit jaar aan de 17e editie toe. Elke dinsdag in juli en augustus, van 10 tot 17 uur, vind je de kunstenaars op een andere locatie. Kom gerust een kijkje nemen, bezoekers zijn welkom! Meer weten?